اسرار آمیز ترین قلعه ایران که گفته می گردد پر است از گنجینه های با ارزش پادشاهان قدیم ، این قلعه را فرازمینی ها ساخته اند؟

به گزارش وبلاگ تفریح و سرگرمی، سوال های بی پاسخ و شایعه های زیادی درباره اش وجود دارد؛ تعدادی از بومی هایی که حول وحوش این قلعه تاریخی زندگی می نمایند عقیده دارند که این قلعه را دیوها درست نموده اند؛ عده دیگری هم ساخت آن را به موجودات فرازمینی نسبت می دهند.

اسرار آمیز ترین قلعه ایران که گفته می گردد پر است از گنجینه های با ارزش پادشاهان قدیم ، این قلعه را فرازمینی ها ساخته اند؟

به گزارش وبلاگ تفریح و سرگرمی، تعدادی هم بر این باورند که زیر قلعه راه های مخفی ای وجود دارد که پر است از گنجینه های با ارزشی که پادشاهان قدیم مخفی شان نموده اند. علاوه بر اینها بعضی ها ادعا می نمایند این قلعه یکی از شکنجه گاه های سلاطین قدیم ایرانی بوده است؛ درباره قلعه رودخان حرف می زنیم؛ قلعه ای قدیمی که تا دلتان بخواهد حرف و حدیث زیادی پیرامونش وجود دارد.

ساخته شدن این قلعه بزرگ تاریخی در یک منطقه صعب العبور هم یکی از آن مسائلی است که به پررمز و راز بودن قلعه رودخان یاری نموده و کنجکاوی خیلی ها را برانگیخته است. اما کارشناسانی که در مورد قلعه رودخان تحقیق نموده اند نظر دیگری دارند.

دسترسی به آن مشکل است؛ در دل جنگل و روی یال کوه بناشده است. همین خصوصیات، قلعه رودخان را به یک قلعه فتح نشدنی تبدیل نموده است. این قلعه که بزرگ ترین دژ نظامی ایران هم به شمار میرود، در 22 کیلومتری جنوب فومن قرار گرفته است. با اینکه کاوش های زیادی روی این قلعه تاریخی صورت گرفته اما هنوز عمر واقعی این قلعه تعیین نیست؛ عده ای ساخت آن را به اوایل دوره اسلامی نسبت می دهند اما چیزی که تعیین است این است که این قلعه در دوره صفویه به وسیله حسام الدین صفوی مورد بازسازی قرار گرفته است.

راسخ و دست نیافتنی

قلعه رودخان حدود 50 هزار متر مربع وسعت دارد و شامل 73 سازه است. این دژ منحصر به فرد حدود 712 متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است. در حقیقت قلعه رودخان یکی از منحصر به فردترین قلعه های دنیا است که هنوز معماهای زیادی درباره اش وجود دارد.

معماران این قلعه واقعا در کار خود خبره بوده اند که توانسته اند این قلعه را در دل جنگل بنا نمایند. یکی از عجایب این قلعه سیستم آبرسانی آن است چرا که چشمه ای که نقش منبع آب این قلعه را دارد با خود قلعه 4 هزار متر فاصله دارد. با این حال معماران زبردست آن موقع به وسیله تنبوشه های سفالی (استوانه های توخالی سفالی) آب را به این قلعه راهنمایی نموده اند. این آب به محض ورود به قلعه در یک آب انبار ذخیره و از آنجا به نقاط مختلف قلعه فرستاده می شده است.

هزار پله

این قلعه تاریخی به قلعه هزار پله هم معروف است چراکه طبق اسناد به جا مانده تعداد پله های آن به عدد1000 می رسیده. در حال حاضر 935 پله آن از زیر خاک بیرون آورده شده. قلعه رودخان یکی از شاهکارهای معماری در زمان خود بوده است. معماران آن موقع طوری این قلعه را بنا نموده اند که واقعا بی نظیر است. این قلعه کاملا در ارتفاع قرار گرفته است. برای همین دیده بانان قلعه به اطراف مسلط بوده و به محض نزدیک شدن غریبه ای به قلعه از ماجرا باخبر می شدند. پشت قلعه هم به کوهی است که شیب بسیار تندی دارد و پایین آمدن از آن بسیار سخت است.

برای همین نیروهای دشمن نمی توانسته اند به راحتی به این قلعه نفوذ نمایند. در کاوش هایی که روی این قلعه باستانی صورت گرفته در فاصله 2 هزار متری قلعه دو برج دیده بانی وجود داشته است؛ در این صورت دیده بانانی که در این دو برج مامور بوده اند، اگر خطری ساکنان برج را تهدید می کرد، بلافاصله ماجرا را به برج های دیده بانی خود قلعه اطلاع می دادند تا سربازان قلعه برای دفاع و مقابله آماده دفاع شوند.

یکی دیگر از شگفتی های این قلعه وجود یک در مخفی در آن است. به احتمال زیاد این در برای مواقعی طراحی شده بود که وقتی دشمن وارد قلعه می شد، ساکنان قلعه به وسیله این در که به دل جنگل راه داشت مخفیانه قلعه را ترک نمایند.

در پی گورستان

معمارانی که قلعه رودخان را بنا نموده اند حساب و کتاب همه جا را نموده بودند. باورکردنش سخت است ولی آنها که از سختی حمل مصالحی مانند آجر و آهک باخبر بوده اند، تمامی وسایل موردنیازشان را از اطراف خود قلعه تهیه نموده اند؛ مثلا آنها در ابتدا چند معدن در نزدیکی قلعه شناسایی نموده و بعد کار ساخت آن را آغاز نموده بودند.

به این شکل مشکل حمل مصالح را از سر راهشان برداشته بودند. باستان شناسان در آنالیز هایشان در قلعه چندین انبار پیدا کردند که در آنها آهک و آجر انبار شده بود و این یعنی معماران قدیم حتی فکر خرابی های احتمالی را هم نموده بودند. آنها در چندین انبار آجر و آهک ذخیره نموده بودند تا در مواقع اضطراری از آنها استفاده نمایند.

این قلعه آخرین پایگاه میرزا کوچک خان هم بوده

قلعه رودخان یکی از شگفتی های ایران و دنیا به شمار میرود. با اینکه سال ها از عمر این قلعه می گذرد اما هنوز معماهای زیادی درباره این قلعه وجود دارد. یکی از این معماها یافتن گورستان قدیمی مربوط به این قلعه است. تا به امروز کاوش ها و آنالیز های زیادی روی این قلعه صورت گرفته اما هنوز محل گورستان این قلعه شناسایی نشده است.

از طرفی بعضی کارشناسان از روی شواهدی که به دست آمده نتیجه گیری نموده اند که این قلعه محل سکونت دائمی نبوده و فقط در بعضی از فصل های سال مورد استفاده قرار می گرفته. البته هنوز هم برای هیچ کس تعیین نیست چرا قلعه ای با این عظمت در دل جنگل بنا شده است!؟ با اینکه هنوز هیچکس نمی داند چرا این قلعه را در دل جنگل و در یک منطقه دور افتاده ساخته اند اما تنها چیزی که تعیین شده این است که قلعه رودخان یک قلعه نظامی غیرقابل نفوذ بوده است. تا چند سال پیش که این قلعه هنوز متروکه نشده بود، تا شعاع 500 متری قلعه همه درختان را قطع می کردند تا دیده بانان به اطراف قلعه مسلط باشند.

سازه ای با اتاق های تو در تو

قسمت شاه نشین قلعه نسبت به دیگر سازه های قلعه در قسمت بالاتری قرار گرفته است و اتاق های این قسمت تو در تو ساخته شده؛ حتی درون اتاق های قسمت شاه نشین سرویس جداگانه بهداشتی ساخته شده است.

افرادی که دوست دارند قلعه رودخان را از نزدیک ببینند باید فکر پیاده روی آن را هم بنمایند؛ چرا که مسیر این قلعه به طورکامل ماشین رو نیست و بازدیدنماینده ها باید حدود 2 ساعت در دل جنگل پیاده روی نمایند. ساخته شدن قلعه رودخان در یک منطقه صعب العبور، باعث به وجود آمدن اظهارنظرهای عجیبی بین بومی های منطقه شده بود.

از موجودات ناشناخته تا دیوهای غول پیکر

تا همین چند سال پیش تعدادی از بومی هایی که در نزدیکی قلعه رودخان زندگی می کردند بر این باور بودند که قلعه رودخان نمی تواند ساخته دست بشر باشد و این قلعه را موجودات فرازمینی ساخته اند؛ عده دیگری هم می گفتند این قلعه را یکی از پادشاهان قدیم ایران بنا نموده است اما برای ساخت این قلعه از دیوها یاری گرفته؛ چرا که انسان ها توانایی ساخت چنین بنای عظیمی را ندارند!

هوشنگ عباسی، محقق و سردبیر نشریه تحلیلی پژوهشی گیله وا درباره روایت های مختلفی که حول و حوش قلعه رودخان وجود دارد می گوید: بعضی ها می گویند این بنا 2500 ساله است و در زیر این قلعه راهروهای مخفی وجود دارد که قلعه رودخان را به قلعه شمیران در طارم زنجان و محلی در آستارا وصل می نماید.

بعضی ها هم معتقد بودند زیر این قلعه پر است از گنج های پادشاهان قدیمی؛ برای همین همواره درباره قلعه شایعه های زیادی بین بومی ها وجود داشت. شاید تعجب کنید اما درباره بزرگ ترین دژ نظامی ایران حرف و حدیث های زیادی وجود دارد؛ حتی بعضی ها ادعا می نمایند این قلعه آخرین پایگاه میرزا کوچک خان هم بوده! اما بیشتر این شایعات به این علت است که قلعه رودخان در محل صعب العبوری ساخته شده که رفت وآمد به آنجا را سخت نموده است؛ تعدادی از بومی های منطقه هم این باور را داشتند که ساخت این بنا نمی تواند کار انسان باشد.

برای همین ساخت آن را به موجودات ناشناخته و دیوها نسبت می دادند اما نکته مهم این است که در آن موقع خیلی ها به آدم هایی هم که هیکل درشتی داشتند دیو می گفتند؛ به عنوان مثال در شمال کشور مناطقی داریم به نام دیو دره یا دیو رود که دیو در این نام ها به معنی بزرگ بوده است. اما با گذشت زمان معنی دیو تغییر نموده و به یک موجود افسانه ای تبدیل شده است.

منبع: همشهری آنلاین

به "اسرار آمیز ترین قلعه ایران که گفته می گردد پر است از گنجینه های با ارزش پادشاهان قدیم ، این قلعه را فرازمینی ها ساخته اند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اسرار آمیز ترین قلعه ایران که گفته می گردد پر است از گنجینه های با ارزش پادشاهان قدیم ، این قلعه را فرازمینی ها ساخته اند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید