ضربه یک فاز دو فاز برق به اعصاب مردم

به گزارش وبلاگ تفریح و سرگرمی، خبرنگاران- برق می رود. گاهی یک فازش می پرد و گاهی دو فازش و گاهی کلا، گاهی کامپیوترها کار نمی نمایند ولی کولر بغل دستیشان کار می نماید و کمی آن طرف تر چراغ ها خاموش است، ولی پنکه کار می نماید. در همین خبرنگاران یک هفته ای است که ما به رسم عادت انواع و اقسام از مدل های برق رفتگی رو تجربه نموده ایم. همین دیروز دو ساعت با در و دیوار سخن گفتیم و آخر سر هم مجبور شدیم برویم خانه هایمان. به لطف این برق رفتگی ها هر روز فضای سورئالی را تجربه می کنیم.

ضربه یک فاز دو فاز برق به اعصاب مردم

به گزارش وبلاگ تفریح و سرگرمی، اینکه برق می رود برای همه قابل پیش بینی است، فراوری برق کم است و گرما بیداد می نماید. اما قضیه بیشتر نوع برخورد مسئولین با این مشکل است. به تابستان که نزدیک می شویم به هر دری می زنند تا بگویند همه چیز تحت کنترل است و کلا ما با کلمات قطعی و نداشتن بیگانه ایم. بعد که تابستان می آید فکر می نمایند، اگر سه فاز را بنمایند دو فاز کسی متوجه نمی گردد و همه چیز به خوبی و خوشی پیش می رود. مثلا سخنگوی صنعت برق در گفت و گو با تسنیم در خرداد ماه گفته بود که طبق پیش بینی های وزارت نیرو، مشترکین برق در تابستان 1402 خاموشی نخواهند داشت.

بسیاری از ناظران معتقدند که دولت اعلام برنامه قطعی برق را دور از شأن خود می داند. گویا قطعی به چهره دولت لطمه می زند و جدول زمان بندی، دولت رئیسی را به دولت مورد انتقاد حسن روحانی شبیه می نماید. اما کسی در خصوص تبعات قطعی بی برنامه برق و انکار آن سخنی نمی گوید.

لطمه ای به عنصر حیاتی اعتماد

عوارض جامعه شناختی قطعی مکرر برق به روشنایی نور است. کارشناسان معتقدند این مسئله شکاف میان دولت و مردم را بیشتر می نماید، بی برنامگی، ناامیدی از اصلاح و برون رفت از مسائل را در پی خود می آورد. قطعی یک فاز، دو فاز و کلی برق به کسب و کار های مردم آسیب می زند و مثل مورچه روی مغزشان راه می رود. بسیاری بر این باورند که وقتی کسب و کارها آسیب می بیند، وقتی قطعی های ناگهانی فراوری دردسر می نماید، وقتی بیماری با واکر، خسته و گرمازده و پر از درد، به آسانسور خاموش فیزیوتراپی چشم می دوزد، تیرهای انتقاد به سمت دولت نشانه می روند و ناکارآمدی دولت در نظر مردم پررنگ می گردد.

آنتونی گیدنز، جامعه شناس مشهور بریتانیایی اعتماد را باور بنیادین افراد، به پیش بینی پذیری ساختارها و نهادهای اجتماعی می داند؛ عنصری که برای کارکرد نهادهای جامعه، حیاتی است.

همین بی برنامگی به ظاهر ساده در قطعی برق، که گمان می گردد ملموس نیست و قطعی به حساب نمی آید، به اعتماد نهادی و عمومی جامعه آسیبی وارد می نماید. طبق عقیده بو روثستاین اندیشمند سیاسی سوئدی، اعتماد عمومی ظرفیت حل مناقشه در جامعه را بالا می برد و بی اعتمادی آسایش روانی و ذهنی را از مردم سلب می نماید. او اعتماد را محصول کیفیت حکمرانی می داند.

گرمازدگی و خشم!

قطع مکرر و ناگهانی برق، پیش بینی نشده و اطلاع نداده، ممکن است برای تک تک مردم تبعات جدی داشته باشد. افزایش عصبانیت، افزایش بی تابی یا حتی بدگمانی به هرکسی که روزانه با آن ها سلام و علیکی داریم.

روانشناسان می گویند قطعی برق در اوج ساعات گرم روز می تواند رفتار مردم را تحت شعاع قرار دهد. گرما زدگی و یا خشم ناشی از آسیب های وارده قطعی برق به کسب کار، اتفاقات های پیش بینی نشده همه باعث می گردد که مردم به پرخاشگری و رفتارهای غیرمعمول روی بیاورند و در درازمدت آسایش روانی شان آسیب ببیند.

تحلیلگران بر این باورند که وقتی در فراوری محدودیت داریم و مصرف، بیش از حدِ ممکن است، برترین راه این است که با مردم واضح سخن گفته گردد. صداقت و شفافیت به جایی بر نمی خورد. تنها از تبعات ناگوار موضوع می کاهد. باید در خصوص کمبود برق و ضرورت قطع برق با مردم صحبت کرد و حرف مردم را شنید. آیا صادر کردن دستور پشت دستور و ارائه آمار و اعدادی که برای مردم قابل مشاهده و باور نیست، قرار است گرهی بگشاید؟

منبع: فرارو

به "ضربه یک فاز دو فاز برق به اعصاب مردم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ضربه یک فاز دو فاز برق به اعصاب مردم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید