طرز تهیه سمنو با جوانه گندم تازه و خشک شده

به گزارش وبلاگ تفریح و سرگرمی، سمنو، دسری مقوی مانند شله زرد است که جایگاه ویژه ای در فرهنگ غذاهای ایرانی دارد. این دسر شیرین بخشی جدایی ناپذیر از نوروز است. اما آیا طرز تهیه سمنو را می دانید؟ یا همواره سمنوی آماده تهیه می کنید؟ اگر دوست دارید برای سفره عید و حتی همواره به عنوان یک دسر مقوی سمنو را در منزل تهیه کنید، در ادامه طرز تهیه سمنو با جوانه گندم تازه و خشک را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه سمنو با جوانه گندم تازه و خشک شده

مواد لازم برای تهیه سمنو با جوانه گندم تازه

  • گندم 1 پیمانه
  • آب 4 پیمانه
  • آرد 4 پیمانه
  • خلال بادام و غنچه گل به میزان لازم

طرز تهیه سمنو با جوانه گندم

1. آماده کردن جوانه گندم

اولین مرحله از طرز تهیه سمنو با جوانه گندم این است که ابتدا جوانه گندم را آماده کنید برای این کار گندم را تمیز نموده و ضایعات آن را جدا کنید. سپس آن را با آب سرد بشویید و پس از آن تا دو روز در آب قرار دهید. در این مدت دو تا سه بار تعویض آب را از قلم نیاندازید.

بعد که سر گندم سفید شد، گندم را آبکشی کنید. آن را در یک پارچه تمیز و مرطوب بپیچید. پارچه را به مدت 2 روز در جای تاریک و گرم قرار دهید و اجازه دهید گندم جوانه بزند. وقتی گندم جوانه زد، آن را در سینی پهن کنید و یک تکه پارچه روی آن بگذارید. بعد از 2 روز دانه های گندم ریشه دار می شوند و گندم، سبزِ روشن می گردد. فقط حواستان باشد نگذارید گندم بیشتر بماند. چون سبز تیره می گردد و سمنوی شما تلخ می گردد.

2. گرفتن شیره جوانه گندم

حالا گندم جوانه زده را خرد نموده و بشویید و سپس در غذاساز بریزید تا له گردد. گندم له شده را در یک صافی بزرگ بریزید. سپس آن را از پارچه رد نموده و فشار دهید. به یاد داشته باشید که آن را کاملا فشار دهید تا تمام دانه های گندم گرفته گردد. سپس میزانی آب به گندم صاف شده اضافه کنید و دوباره فشار دهید تا شیره آن گرفته گردد. برای استخراج کامل شیره گندم، آن را از صافی عبور دهید تا مطمئن شوید که تمام شیره گندم گرفته شده است. مراقب این مرحله باشید چون شیره سمنو شما را شیرین می نماید.

3. پخت سمنو

در مرحله بعد عصاره گندم را با آرد مخلوط کنید. وقتی مخلوط به مایع رقیقی تبدیل شد آن را در قابلمه بریزید. قابلمه را روی شعله بگذارید و آغاز به هم زدن مخلوط کنید. مراقب باشید که مدام هم بزنید. در غیر این صورت به قابلمه می چسبد و می سوزد. تا زمانی که سمنو به نقطه جوش رسید هم بزنید و کم کم غلیظ تر و تیره تر گردد.

سپس حرارت را کم کنید تا آب سمنو دم بکشد و کم گردد. در این مرحله لازم نیست دائما سمنو را هم بزنید. چون دیگر به طور مداوم ته نشین نمی گردد. بنابراین هر چند دقیقه یکبار هم بزنید. بعد از دو ساعت که سمنو به میزان کافی سفت شد، یک پارچه ضخیم روی قابلمه قرار دهید تا دم بکشد. سپس در قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. تا سمنو تیره تر گردد. حدود یک ساعت طول می کشد تا رنگ سمنو تیره گردد. بعد در قابلمه را باز کنید و هم بزنید و در نهایت گاز را خاموش کنید. سمنوی شما آماده است. نوش جان!

مواد لازم برای تهیه سمنو با آرد جوانه گندم

  • آرد یا پودر جوانه گندم 2 پیمانه
  • آرد گندم 2 پیمانه
  • آب به میزان لازم

طرز تهیه سمنو با آرد جوانه گندم

برای تهیه سمنو با آرد جوانه گندم ابتدا باید پودر یا همان آرد جوانه گندم را کاملا آسیاب نموده و همراه با آرد گندم الک کنید و بعد در یک قابمله مناسب بریزید و آب را به آن اضافه کنید. اکنون باید مواد را خوب مخلوط کنید تا آردها کاملا در آب حل شوند و گلوله نباشند بعد قابلمه را روی گاز با حرارت زیاد قرار دهید و مدام هم بزنید و مراقب باشید سر نرود و جوش بیاید.

وقتی جوش آمد شعله گاز را کم کنید و بگذارید مواد بپزند فقط هر از گاهی به قابلمه سر بزنید و مواد را خوب هم بزنید. در نهایت وقتی آب سمنو کشیده و سفت شد یک لیوان آب دیگر اضافه کنید و مجدد حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید و بعد باز حرارت را کم کنید و بگذارید سمنو حداقل به مدت 8 ساعت بپزد تا رنگ بگیرد.

وقتی رنگ خوبی گرفت چند تکه یخ را برای وارد کردن شوک برای روغن انداختن سمنو به قابلمه اضافه کنید و در این مرحله شعله پخش کن زیر قابلمه بگذارید و دم کنی را روی قابلمه قرار دهید تا سمنوی شما رنگ بگیرد. زمانی که رنگ سمنو کاملا قهوه ای شد حرارت گاز را مجدد زیاد کنید تا سمنو کمی با حرارت گاز اصطلاحا سرخ گردد در نهایت مغزیجات مدنظرتان که پوست کنده اید مثل خلال بادام و پسته را اضافه کنید و بگذارید کمی نرم شوند. سمنوی آماده شده را در ظرف مدنظرتان بریزید و میل کنید. نوش جان!

نکات تکمیلی و فوت و فن تهیه سمنو

تهیه سمنو کاری سخت اما قابل انجام است بنابراین اگر دوست دارید سمنوی خانگی تهیه کنید حتما زمان بگذارید و با رعایت نکات تهیه سمنو، لذت سمنوی خانگی را تجربه کنید.

برای تهیه سمنو برنامه ریزی کنید

سمنو برای جوانه زدن گندم به چند روز زمان احتیاج دارد، بنابراین برنامه ریزی کنید. این یک دستور پخت است که احتیاج به صبر و آماده سازی دارد.

مراقب جوانه های گندم باشید

در طول فرآیند جوانه زدن، مطمئن شوید که دانه های گندم مرطوب هستند اما غرق در آب نیستند. آن ها را به طور مرتب بشویید و آبکشی کنید تا جوانه بزنند.

استفاده از شکر در تهیه سمنو

واقعیت این است که برای تهیه سمنو احتیاج نیست حتما به آن شکر یا شیرین کننده اضافه کنید چون شیره حاصل از جوانه گندم شیرین است اما اگر ذائقه شما سمنویی شیرین تر را می پسندند می توانید میزانی شکر هم به آن اضافه کنید.

دلیل کپک زدن سمنو

سمنو از آن دسته دسرهایی است که می توانید مدت زمان زیادی آن را نگهداری کنید اما اگر آب سمنو به صورت کامل تبخیر نشده باشد سمنوی شما حتما کپک می زند.

برترین زمان نگهداری سمنو

اگر سمنو را در فریزر نگهداری کنید می توانید آن را سه تا چهار ماه نگهداری کنید.

دلیل ترش شدن سمنو

اگر در زمان جوانه زدن گندم آب زیادی به آن بزنید جوانه شما ترش خواهد شد و این ترشی جوانه گندم به سمنوی شما هم سرایت خواهد نمود. پس حتما از آب کم بهره ببرید و قبل از گرفتن شیره جوانه گندم، چندین بار آن را بشویید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه سمنو با جوانه گندم تازه و خشک شده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سمنو با جوانه گندم تازه و خشک شده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید