چه پارچه هایی برای فراوری ماسک خانگی مناسب است؟

به گزارش وبلاگ تفریح و سرگرمی، بعد از گذشت چند ماه از همه گیری جهانی کرونا جریان اطلاعات در این زمینه مدام در حال تغییر است. بسیاری از دانشمندان هشدار داده اند که حداقل تا سال 2021 درگیر کرونا خواهیم بود اما با این همه کوشش های گسترده ای برای کاهش شیوع بیماری و کنترل آن اجرا شده است.

چه پارچه هایی برای فراوری ماسک خانگی مناسب است؟

به گزارش وبلاگ تفریح و سرگرمی از ایرنا، تماس با این قطرات آلوده باعث بیماری می گردد. تماس با این ویروس بیشتر به وسیله سطوح اتفاق می افتد اما ذرات حاصل از عطسه و سرفه تا مدتی در هوا معلق می مانند و همین مسئله نگرانی های زیادی ایجاد نموده است.

ذرات معلق می توانند صدها متر در هوا حرکت نمایند و به این طرف و آن طرف بروند، جریان هوا نیز می تواند آن ها را به حرکت درآورد و از جایی به جای دیگر منتقل کند.

ذرات بین 10 نانومتر تا 10 میکرومتر به وسیله تنفس وارد ریه می شوند به همین خاطر پوشاندن دهان و بینی برای جلوگیری از وارد شدن ذرات معلق به ریه بسیار لازم است.

به همین دلیل است که تقریباً همه متخصصان توصیه می نمایند که در فضاهای عمومی از ماسک استفاده گردد.

کارشناسان می گویند با توجه به کمبود ماسک این امکان وجود دارد که در فضاهای عمومی ماسک های پارچه ای استفاده و ماسک های پرستاری و N95 برای کادر درمان ذخیره گردد. اما همه پارچه ها به یک میزان توان بازدارندگی و فیلتر هوا را ندارند.

تحقیقات اخیر در این زمینه نشان می دهند که پارچه هایی که ترکیبی از پنبه با ابریشم طبیعی هستند و یا پارچه های ابریشمی بهترین جنس برای ماسک محسوب می شوند.

وقتی فرد مبتلا به کرونا عطسه یا سرفه می نماید ذرات بزاق نسبتاً بزرگی به اندازۀ 1-5 میلیمیتر با شعاع 5/1 تا 2 متر را به اطراف پراکنده می نماید. به همین خاطر است که متخصصان توصیه می نمایند فاصلۀ 5/1 تا 2 متری با دیگران را حفظ کنیم.

بهترین پارچه ها برای فراوری ماسک خانگی

دانشمندان دانشگاه شیکاگو پارچه های مختلفی را آزمایش کردند تا ببینند کدام جنس پارچه می تواند جلوی ورود ذرات معلق به ریه را بگیرد.

پارچه هایی مانند فلانل، پنبه، پلی استر، پارچه های ترکیبی، ابریشم طبیعی و شیفون مورد مطالعه قرار گرفتند.

دانشمندان ذراتِ 10 نانومتر تا 6 میکرومتر را روی این پارچه ها به حالت انفجاری رها کردند تا میزان نفوذپذیری پارچه را در برابر این ذرات آزمایش نمایند و میزان ذراتی که از هر جنس پارچه عبور می نماید را اندازه گرفتند.

ضریب فیلتر کردنِ ذرات بالای 300 نانومتر برای پارچه های پنبه ای بیش از 80 درصد بود. محققان ترکیبی از پارچه ها را نیز مورد آزمایش قرار دادند تا ببینند برای مثال ترکیب پارچه پنبه ای با ابریشمی چگونه است.

به این ترتیب که یک لایه پنبه و دو لایه ابریشم را مورد آزمایش قرار دادند و نتیجه این آزمایش بالا رفتن ضریب فیلتری هوا بود.

ترکیب یک لایه پنبه با دو لایه ابریشم تا 90درصد جلوی ورود ذرات بالای 300 نانومتر را می گرفت. یک لایه پارچه پنبه ای با یک لایه پارچه فلانل هم همین کارایی داشت.

ترکیب پارچه ها به صورت لایه لایه برای جلوگیری از ورود ذرات آلوده به ریه کارایی بیشتری دارد. به این معنا که فشردگی پارچه پنبه ای که محکم بافته شده است، جلوی ورود بخشی از ذرات را می گیرد و پارچه ابریشمی به خاطر ایجاد بار الکتریکی ذرات را به دام می اندازد.

درست است که پارچه نقش ماسک را ایفا می نماید اما چیزی که مهم تر است تناسب است. شیوۀ درست کردن ماسک بسیار مهم است.

ماسک هایی که به شکل غیر استاندارد ساخته شوند شکاف ها و روزنه هایی دارند که بازدهی ماسک را (حتی اگر پارچۀ خوبی داشته باشد) تا 60 درصد کاهش می دهند.

بنابراین اگر می خواهید یک ماسک خوب درست کنید ترکیبی از پارچه های پنبه ای محکم با دولایه پارچه ابریشم یا یک لایه فلانل را امتحان کنید.

از قلم نیاندازید که برای درست کردن ماسک سعی کنید طوری آن را بدوزید که درز نداشته باشد و دهان و بینی را کاملاً بپوشاند.

منبع: جام جم آنلاین

به "چه پارچه هایی برای فراوری ماسک خانگی مناسب است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه پارچه هایی برای فراوری ماسک خانگی مناسب است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید