جلال چوبینه در 95سالگی درگذشت

به گزارش وبلاگ تفریح و سرگرمی، به گزارش خبرنگار خبرنگاران در فارس، جلال چوبینه نویسنده ای است که از آباده برخاست، در شیراز فعالیت های ادبی خود را شروع کرد.

جلال چوبینه در 95سالگی درگذشت

چوبینه به خاطر همکاری با مطبوعات و چاپ داستان های کوتاه در نشریات معتبر فارس، به معروفیت رسید. او 24 سال بی وقفه با روزنامه پارس شیراز و سایر جراید همکاری نزدیک داشت. مطالب وی بیشتر در زمینه های شعر، داستان، مقالات اجتماعی- ادبی و یادداشت های طنز بود.

وی در شیراز روزنامه ای به نام مشعل فارس منتشر کرد، اما پس از مدتی تعطیل شد. وی با روزنامه های پارس شیراز، سخن، اجتماع ملی، مجله های واژه و فروغ تربیت، همکاری داشت.

داستان ها و تحقیقات چوبینه در مجله های امید ایران و خواندنی ها نیز به چاپ می رسید. در سال های قبل از انقلاب اسلامی، همکاری بسیار نزدیکی بین چوبینه و رادیو ایران به وجود آمد و سلسله مقالاتش در خصوص تاریخ طنز در ادبیات ایران زمین، هفته ای یک شب از این رادیو پخش می شد.

در سال 1334 از او کتاب داستان هوس منتشر شد. سبک داستانی او در غالب داستان هایش، رئالیسم اجتماعی با رگه هایی از طنز است.

جلال چوبینه خود در سال 1394 در مصاحبه ای با نشریه آپاتیه در خصوص سبک داستان نویسی اش گفت:

در نثرنویسی قالب طنز و سبک رئال را برگزیدم. زیرا با طنز، حرف هایی را می توان زد که قالب های دیگر از بیان آن قاصرند. البته میان طنز و لودگی، تفاوت از زمین تا آسمان است و هرگز نباید در وادی هجو، حشو و هزل قدم گذاشت. در طنزنویسی، مطالب کوتاه را تأثیرگذارتر می دانم و از درازگویی گریزانم. در طنزنویسی، مشخص هدف در درجه اول اهمیت است و شناخت ابزار، کلمات و عبارات لازم برای نیل به آن هدف والا، در مرتبه دیگر اهمیت واقع شده است. طنزنویسی یعنی تیراندازی! طنزهای عبید زاکانی، رسول پرویزی، ابوالقاسم حالت، سعدی و حافظ را دوست دارم.

چوبینه خود را شیفته حافظ می دانست و در مصاحبه ای می گوید:

مولانا را نیز بسیار دوست دارم. با نیما؛ هم موافقم و هم مخالف. در گذشته تقابل شخصی و فکری بین سیمین بهبهانی و فروغ فرخزاد وجود داشت، ولی چون من نوگرایی در قالب های کهن را بیشتر می پسندم، با بهبهانی مانوس تر هستم گرچه رک گویی ها و بی پروایی های زنانه فرخزاد را می ستایم. آثار بهبهانی قبل از انقلاب چنگی به دل نمی زدند، ولی بعد از انقلاب 57، درخت ادبیِ وی به بار نشست و بهبهانی، به زِ بِهان شد.

وی در خصوص سابقه آشنایی اش با بزرگان ادبیات معاصر و تأثیر پذیری اش از نویسندگان متقدم می گوید:

در طول عمرم افتخار آشنایی تنگاتنگ با ادبیان بزرگی داشته ام از جمله؛ دکتر محمد تعیین، دکتر علی اکبر مژده، فریدون توللی، محمد بهمن بیگی، رسول پرویزی و استاد بسیار عزیزم دکتر لطفعلی صورتگر. سایر ادیبان مورد علاقه ام عبارتند از؛ اخوان ثالث، سهراب سپهری، تولستوی، گورکی، گوگول، داستایوفسکی، گوته، لامارتین، همینگوی، برنارد شاو و پدر مجله وزین سخن استاد گرانقدر، ناتل خانلری.

یادآور می گردد: در کارنامه ادبی جلال چوبینه تالیف کتاب چطور انشا بنویسیم، همسایه ها و تصحیح شماری کتاب ادبی واقع شده است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "جلال چوبینه در 95سالگی درگذشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جلال چوبینه در 95سالگی درگذشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید