طرز تهیه موچی در خانه؛ کیک برنجی ژاپنی

به گزارش وبلاگ تفریح و سرگرمی، موچی نوعی خوراک ژاپنی است که با غلات به خصوص نوعی برنج ژاپنی به نام موشیگوما تهیه می گردد. این غذا معمولا در سال نوی ژاپنی سرو می گردد. موچی اگر چه نوعی غذا به شمار میرود، اما به عنوان دسر هم سرو می گردد. دسر موچی همراه مغزهای مختلفی مثل توت فرنگی یا بستنی و مغز کاکائو سرو می گردد و به جز ژاپن در کشورهای آسیای شرقی مثل کره هواداران زیادی دارد. در طرز تهیه موچی از خمیر لوبیا هم استفاده می گردد. با توجه به این که دسترسی به این خمیر به صورت آماده در ایران امکان پذیر نیست، می توان آن را با لوبیا قرمز و آب در منزل تهیه کرد.

طرز تهیه موچی در خانه؛ کیک برنجی ژاپنی

برای تهیه خمیر لوبیا قرمز کافیست لوبیاها را چند ساعت خیس نموده و بعد آن را با آب بپزید تا له گردد. سپس آن ها را داخل مخلوط کن بریزید و با آب، عسل، شکر و کمی نمک خوب مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا خمیر یکدست گردد. در ادامه با طرز تهیه این خوراک و بعلاوه دسر ژاپنی همراه ما باشید. ناگفته نماند خوردن این غذا به خاطر چسبندگی زیاد برای سالمندان و بچه ها کمی سخت است و خطر خفگی دارد.

مواد لازم در طرز تهیه موچی

  • برنج شیرین یا برنج چسبناک (موشیگوم) سه فنجان
  • آب 400 میلی لیتر
  • نشاسته ذرت به مقدار لازم (برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به دست)

مراحل طرز تهیه موچی

مرحله اول

پیش از آغاز مراحل آماده سازی تهیه موچی، این نکته را نباید فراموش کنید که برای تهیه موچی باید از همزن برقی ایستاده بهره ببرید. همزن معمولی آنقدر قوی نیست که بتواند مایه موچی را با غلظت مناسب آماده کند. برای آغاز مراحل تهیه موچی، یک فنجان برنج یعنی حدود 180 میلی لیتر برابر با 150 گرم بردارید. دو بار دیگر هم به همین مقدار برنج بردارید تا در نهایت به مقدار سه فنجان برنج داشته باشید.

مرحله دوم

ضروری است برنج را آبکشی کنید. برای آبکشی، برنج را در یک کاسه بزرگ بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. به یاری دست برنج را آبکشی نموده و سریع آب را تخلیه کنید. بعد از آن، برنج را با دست کمی ورز دهید تا بیشتر خرد گردد. برنج چسبناک به راحتی شکسته می گردد؛ بنابراین نیازی به قدرت زیاد یا زور زدن زیاد ندارید. فقط چند بار با دست برنج را ورز دهید تا خرد گردد. مجدد آب را به کاسه اضافه کنید و چهار تا پنج بار با دقت آبکشی کنید. سپس، برنج را در یک صافی با توری خوب بریزید. آبکش را تکان دهید تا آب اضافی خارج گردد. اگر از پلوپز استفاده می کنید، برنج را به قابلمه داخلی پلوپز منتقل کنید.

مرحله سوم

بعد از این که برنج را صاف نموده و داخل پلوپز ریختید، حدود 400 میلی لیتر آب به آن اضافه کنید. برنج را به یاری دست به طور یکنواخت داخل پلوپز پخش کنید. درب پلوپز را ببندید. در منو گزینه REGULAR را انتخاب کنید و اجازه دهید برنج حدود پنج تا 10 دقیقه بپزید.

مرحله چهارم

بعد از این مدت وقتی برنج تقریبا پخته شد، حدود چهار تا پنج فنجان آب جوش آماده کنید. وقتی آب گرم آماده شد، یک سوم آب جوشانده را داخل کاسه مخلوط کن بریزید. یک سوم دیگر آب را داخل یک کاسه دیگر و یک سوم به جامانده را داخل ظرفی که روی آن خط های مقدار گیری درج شده، بریزید. مقدار این ظرف باید به گونه ای باشد که یک کفگیر سیلیکونی را بتواند خیس کند.

مرحله پنجم

در این مرحله از طرز تهیه موچی، برنج پخته شده را داخل مخلوط کن بریزید. تیغه مخلوط کن ایستاده را جا بزنید و با سرعت شماره دو آغاز به ورز دادن مواد کنید. تایمر را به مدت سه دقیقه تنظیم کنید تا زمانی که مایه برنج شما آغاز به کش آمدن می نماید. می توانید به یاری کفگیر سیلیکونی مرطوب برای جدا کردن برنج چسبناک از دیواره مخلوط کن بهره ببرید.

مرحله ششم

بعد از مدت سه دقیقه از مخلوط شدن مواد با مخلوط کن، کاسه را از مخلوط کن جدا نموده و به یاری کفگیر سیلیکونی مرطوب، مایه برنج را هم بزنید. کاسه را دوباره به مخلوط کن وصل کنید و با سرعت شماره دو دوباره ورز دهید. تایمر را به مدت سه دقیقه دیگر مجدد تنظیم کنید.

مرحله هفتم

کاسه را از مخلوط کن بردارید و برنج چسبناک را دوباره با استفاده از کفگیر سیلیکونی مرطوب هم بزنید. در حال حاضر دانه های برنج کمتر قابل مشاهده هستند. کاسه را دوباره به مخلوط کن وصل کنید و با سرعت شماره دو دوباره ورز دهید. تایمر را مجددا به مقدار سه دقیقه تنظیم کنید و برنج چسبناک را دوباره با استفاده از کفگیر سیلیکونی مرطوب ورق بزنید. در حال حاضر برنج چسبناک و کشسان می گردد. یکبار دیگر این کار را تکرار کنید. یعنی به مقدار چهار بار باید برنج را مخلوط کنید.

مرحله هشتم

تیغه مخلوط کن ایستاده را به یک تیغه صاف و مسطح تغییر دهید. روی سرعت سه و برای 30 ثانیه موچی را مخلوط کنید. بعد از 30 ثانیه با کفگیر سیلیکونی دور ظرف را بتراشید و چهار بار این کار را تکرار کنید؛ یعنی مخلوط کن را روی سرعت سه و برای 30 ثانیه قرار دهید.

مرحله نهم

مقداری نشاسسته ذرت روی سینی فر بپاشید و خمیر موچی را روی نشاسته قرار دهید. با دست خمیر را به شانه های مساوی در مقدار میانه تقسیم نموده و روی سینی بچینید. اطمینان داشته باشید تا دستتان کاملا خشک باشد.

مرحله دهم

بعد از آن، خمیرها را داخل پلاستیک بپیچید و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله یازدهم

بعد از این که خمیرها را از یخچال بیرون آوردید، یک اسکوپ از بستنی مورد علاقه تان را وسط خمیر بگذارید و خمیر را دور آن جمع کنید. هر توپی که درست می کنید را داخل سلفون بپوشانید. مجدد خمیرها را بای مدتی در یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند. بعد از حدود 20 دقیقه، موچی شما آماده سرو است. می توانید این دسر ژاپنی را با سس شکلات، سس توت فرنگی، پودر نارگیل یا ترافل تزیین کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه موچی در خانه؛ کیک برنجی ژاپنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه موچی در خانه؛ کیک برنجی ژاپنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید