طرز تهیه عدس پلو ساده برای 4 نفر ، دمی و آبکش

به گزارش وبلاگ تفریح و سرگرمی، اگر دنبال غذایی سالم و مغذی هستید، قطعا خوب است که عدس را در برنامه هفتگی غذایی خود قرار دهید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه عدسی و طرز تهیه عدس پلو با کشمش را که هم خوشمزه است و هم مغذی مرور نموده بودیم و اینجا طرز تهیه عدس پلو ساده برای 4 نفر را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه عدس پلو ساده برای 4 نفر ، دمی و آبکش

مواد لازم برای تهیه عدس پلو ساده برای 4 نفر

  • عدس یک ونیم پیمانه
  • برنج 4 پیمانه
  • پیاز 2 عدد
  • زعفران دم نموده به اندازه لازم
  • ادویه مناسب عدس پلو به اندازه لازم
  • روغن به اندازه لازم
  • کشمش پلویی و خرما به اندازه لازم

طرز تهیه عدس پلو ساده به صورت آبکش برای 4 نفر

1. پخت عدس

اولین مرحله از طرز تهیه عدس پلو ساده دمی درست مثل طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ نموده این است که عدس را که قبلا چندین ساعت در آب خوب خیس خورده و نفخش گرفته شده با اندازهی آب بپزید. حرارت را کم کنید و حدود 15 تا 20 دقیقه بپزید تا خوب پخته شوند، اما نرم نباشند. عدس ها را آبکش کنید و کنار بگذارید.

2. درست کردن مخلوط عدس و پیاز

دومین مرحله از تهیه عدس پلو ساده برای 4 نفر این است که هم زمان که عدس می پزد 2 قاشق غذاخوری روغن را در قابلمه ای گرم کنید. پیاز خلال شده را اضافه کنید و تفت دهید تا شفاف گردد. سپس سیر خرد شده را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیازها طلایی روشن شوند.

حالا عدس پخته شده را هم بزنید. سپس یک چهارم قاشق چای خوری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه عدس پلو را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

3. پختن عدس پلوی ساده

در یک قابلمه بزرگ، شش فنجان آب را با یک قاشق غذاخوری نمک بجوشانید. برنجی که قبلا خیس خورده را به آب در حال جوش اضافه کنید و بگذارید با حرارت زیاد بجوشد. برنج را به مدت 5 تا 6 دقیقه با حرارت میانه بپزید تا دانه های برنج نرم شوند. در حین پختن برنج، گاهی اوقات هم بزنید. بعد که برنج کمی نرم شد آن را در آبکش آبکش کنید و کنار بگذارید.

حالا در آخرین مرحله از طرز تهیه عدس پلو ساده برای 4 نفر برنج پخته شده مخلوط پیاز و عدس را در چند لایه متناوب در قابلمه ای که سیب زمینی یا نان به عنوان ته دیگ قرار داده اید، بریزید. در پایان آب زعفران را به همه جا بریزید و رویش را حتما یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و حرارت را برای حدود 10 دقیقه تا میانه بالا ببرید و سپس آن را کم کنید و اجازه دهید عدس پلوی شما حدود 20 دقیقه یا 30 دقیقه دم بکشد.

بعد روی این غذا را با کشمشی که خوب شسته شده و بعد در اندازهی کره یا روغن تفت داده اید در کنار خرمای تفت داده شده در روغن تزیین کنید.

طرز تهیه عدس پلو ساده به صورت دمی برای 4 نفر

اگر فرصت تان کم است می توانید عدس پلوی ساده را به صورت دمی دم کنید. برای این کار تمام مراحل بالا را انجام می دهید فقط برنج خیس خورده را در اندازهی آب بریزید و داخلش کمی نمک و روغن اضافه کنید و روی اجاق گاز قرار دهید و بگذارید به جوش آید بعد که به جوش آمد و آب داخل قابلمه کمتر شد مخلوط عدس و پیاز را به همراه اندازهی زعفران دم نموده اضافه کنید و بگذارید آب داخل قابلمه کاملا تبخیر گردد بعد اندازهی روغن داغ روی کل مواد بریزید و در قابلمه را که دم کنی رویش گذاشتید، ببندید تا عدس پلوی شما حداقل به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.

جزییات بیشتر برای طرز تهیه کته عدس را می توانید در کتاب کاله بخوانید.

نکات تکمیلی برای تهیه عدس پلو

عدس پلو فقط یک غذای ساده نیست بلکه به خاطر وجود عدس سرشار از خاصیت است. بنابراین بهتر است با دانستن فوت وفن ها و روش های مختلف تهیه آن این غذا را همواره در برنامه غذایی تان داشته باشید.

انواع روش های پخت عدس پلو

عدس پلو سنتی: این روش متداول ترین و ساده ترین نوع عدس پلو است. برای آماده سازی این نوع پلو، ابتدا عدس را خیس می کنید و سپس آن را با برنج ترکیب می کنید. سپس برنج و عدس را با روشی معمولی پخته و از ادویه ها و مواد تازه مثل پیاز و کشمش برای افزایش طعم و تزیین استفاده می کنید. درست مثل همین عدس پلویی که ما در بالا گفتیم

عدس پلو با مرغ: در این نوع، عدس پلو با قطعات مرغ ترکیب می گردد. ابتدا مرغ را با ادویه ها و ادویه مانند زردچوبه و زیره ترکیب می کنید و سپس آن را سرخ می کنید. در ادامه، برنج و عدس را به همراه مرغ دم می نمایند تا طعم و مزه خوبی ایجاد گردد. طرز تهیه عدس پلو با مرغ را در کتاب کاله مطالعه کنید.

عدس پلو با گوشت چرخ نموده: در این روش، گوشت چرخ نموده به عدس پلو اضافه می گردد تا غذا با طعم دلچسبی ترکیب گردد. گوشت را با پیاز و ادویه ها سرخ می کنید و سپس با عدس و برنج ترکیب می کنید و می پزید. طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ نموده را هم می توانید در کتاب کاله با جزییات بخوانید.

عدس پلو سبزیجات: در این نوع عدس پلو به جای گوشت یا مرغ، با سبزیجات مختلف مثل هویج، لوبیا یا اسفناج ترکیب می گردد. سبزیجات را تهیه و بپزید و با عدس و برنج مخلوط می کنید.

هر نوع عدس پلو ممکن است به تناسب سلیقه شما تغییر کند، و ممکن است از ادویه ها و مواد تازه ای مانند زرشک، زعفران و غیره برای افزایش طعم بهره ببرید. بعلاوه می توانید با تجربه و آزمایش های خود به دستور پخت دلخواهتان برسید. مثلا طرز تهیه عدس پلو دمی با گوشت یا بدون گوشت هم یکی از گزینه هاست که می توانید آن را در کتاب کاله بخوانید.

اما از میان تمام عدس پلوها، عدس پلو نذری یک گزینه متفاوت و خاص است که طرز تهیه عدس پلوی نذری را می توانید با جزییات در کتاب کاله بخوانید.

نکاتی برای تزیین عدس پلو

برای تزیین عدس پلو خوب است هم از زعفران بهره ببرید هم در کنارش از کشمش و خرمایی که در روغن یا کره تفت داده اید و رویش اندازهی گلاب ریخته اید هم بهره ببرید. سوای این ها زرشک سرخ شده به همراه خلال پسته هم می تواند از گزینه های مناسب برای تزیین عدس پلو باشد.

ادویه مناسب عدس پلو

راز خوشمزه شدن عدس پلو به ادویه های داخلش بسته است. پس حتما هم برای تعدیل طبع عدس پلو و هم برای خوشمزه شدن عدس پلویتان از ادویه غافل نشوید. ادویه عدس پلو معمولا شامل دارچین و زیره می گردد. یا حتی می توانید از ادویه پلویی بهره ببرید.

اندازه مناسب عدس به برنج برای تهیه عدس پلو

معمولا خوب است اندازه عدس را به نسبت برنج یک دوم در نظر بگیرید. یعنی اگر برنج تان 4 پیمانه است عدس را 2 پیمانه بگیرید یا حتی یک ونیم پیمانه. چون عدس بعد از پخت حجمش زیاد می گردد.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه عدس پلو ساده برای 4 نفر ، دمی و آبکش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه عدس پلو ساده برای 4 نفر ، دمی و آبکش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید